Information Builders introduceert WebFOCUS voor IBM System z Data Warehousing

19/02
2010
AMSTELVEEN (EZPress) - Information Builders, ontwikkelaar van business intelligence- en integratiesoftware, presenteert WebFOCUS® voor IBM System z® Data Warehousing, een gespecialiseerde uitvoering van de WebFOCUS System z-productlijn. De oplossing is ontworpen om System z-gebruikers een krachtig, flexibel, veilig en kostenefficiënt instrument te bieden voor de implementatie van enterprise datawarehousing en BI-toepassingen. De oplossing versterkt de mogelijkheden van IBM's standaard z/OS-besturingssysteem en gespecialiseerde zIIP-engine.

Met WebFOCUS als aanvulling op IBM's Solution Edition voor Data Warehousing wordt een solide basis geboden voor BI-workloads.

Bedrijven kennen de nodige uitdagingen met betrekking tot on-demand computing. Dagelijks worden duizenden nieuwe apparaten met het internet verbonden en de beschikbaarheid van realtime informatie is bedrijfskritisch geworden. WebFOCUS voor System z Data Warehousing stelt grote enterpriseklanten in staat om hun datawarehousing- en rapportage-oplossingen te schalen. Hiermee kunnen zij met een bestaande System z-infrastructuur snel en eenvoudig tegemoetkomen aan de behoeften van een ongelimiteerd aantal eindgebruikers. Dit tegen een fractie van de kosten van een traditioneel distributiesysteem.

WebFOCUS voor System z Data Warehousing is een complete suite van volledig geïntegreerde implementatiesoftware. Met de oplossingen kunnen gebruikers van IBM's System z Solution Edition voor Data Warehousing hun DB2-gebaseerde enterprise datawarehouses en BI-applicaties ontwerpen, ontwikkelen, inzetten en beheren, tegen een fractie van de aanschaf- en operationele kosten. Gebruikers profiteren tevens van een substantieel lagere TCO dan bij vergelijkbare gedistribueerde systemen en omgevingen met een dubbel besturingssysteem.

WebFOCUS voor System z Data Warehousing is samengesteld uit twee, volledig geïntegreerde softwarecomponenten: Data Loader voor DB2 en Data Reporter voor DB2.

Data Loader voor DB2 is een gespecialiseerde versie van iWay Software's z/OS-gebaseerde DataMigrator. De oplossing is ontworpen voor het optimaal laden en managen van de data synchronisatie processen van IBM DB2-databases.

Naast het feit dat meer dan 200 verschillende bronnen gebruikt kunnen worden, bestaat er ook een optie om gedurende het datasynchronisatie proces Data Quality en Data Cleansing toe te passen.

Data Reporter voor DB2 is een gespecialiseerde versie van Information Builders' z/OS-gebaseerde WebFOCUS® BI-platform. Deze oplossing is ontworpen voor het bouwen van internetgebaseerde BI-applicaties. Data Reporter voor DB2 kan tevens worden ingezet als eenvoudig te gebruiken ad hoc query-instrument voor bedrijven die gebruik maken van een DB2 enterprise datawarehouse.

WebFOCUS voor System z Data Warehousing maakt gebruik van een gemeenschappelijke architectuur voor servers, metadata en datatoegang die native is voor z/OS. Hierdoor wordt de complexiteit van het ontwerp, de implementatie en het gebruik van datawarehousing- en BI-oplossingen sterk gereduceerd. De oplossing maakt daarnaast gebruik van de unieke kwaliteiten van System z zIIP. Hiermee worden de operationele kosten van datasynchronisatie, operationele rapportage en ad hoc queries sterk verlaagd in vergelijking tot het uitvoeren van deze handelingen met gebruik van standaard System z-processors.

'In de huidige zakelijke omgeving willen IT-afdelingen bij de implementatie van nieuwe oplossingen hun investeringen in de bestaande infrastructuur versterken', zegt Gerald Cohen, president en CEO van Information Builders. 'WebFOCUS voor System z Data Warehousing voorziet grootschalige IBM-klanten, met een significante investering in z/OS-besturingssystemen, van oplossingen om datawarehousing en BI-applicaties eenvoudig te implementeren. Hierbij worden de complexiteit en de oplopende hardware-, software- en operationele kosten die geassocieerd worden met gedistribueerde systemen en omgevingen met dubbele besturingssystemen vermeden.'

//Einde bericht

Bron: Information Builders

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 19 februari 2010, 14:28
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Amstelveen, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry