Eén loket voor kwijtschelding belastingen inwoners Utrecht en De Bilt

19/02
2010
19-02-2010

Inwoners van de gemeenten Utrecht en De Bilt kunnen met ingang van dit jaar terecht bij één loket om kwijtschelding aan te vragen voor zowel waterschapsbelastingen als gemeentebelastingen. Naar verwachting zullen zo’n 3500 inwoners hiervan profiteren. De gemeenten Utrecht en De Bilt en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden werken met ingang van 2010 samen op het gebied van kwijtscheldingen.

Voor inwoners van de gemeenten Utrecht en De Bilt betekent het dat zij de aanslagen waterschapsbelastingen en gemeentebelastingen op ongeveer hetzelfde tijdstip zullen ontvangen. Naar verwachting vallen de aanslagbiljetten zaterdag 20 februari op de mat. Voor het waterschap en de gemeenten betekent het dat zij hetzelfde werk nog maar één keer hoeven uit te voeren. Voorheen werd een kwijtscheldingsverzoek zowel door het waterschap als door de gemeente beoordeeld.

Momenteel krijgen zo’n 9000 inwoners van de gemeenten Utrecht en De Bilt automatisch kwijtschelding. Een bijkomend voordeel van de samenwerking is dat de gemeenten Utrecht en De Bilt en het waterschap intensiever dan voorheen gegevens uitwisselen. Hierdoor ontvangen naar verwachting zo’n duizend personen meer automatisch kwijtschelding. Deze mensen hoeven geen kwijtschelding meer aan te vragen.

Op de aanslagbiljetten is meer informatie te vinden over kwijtschelding en de aanvraagprocedure.

Datum: vrijdag 19 februari 2010, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: De Bilt, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry