Giro-koorts in Utrecht

19/02
2010
19-02-2010

Utrecht staat op zondag 9 mei in het teken van de Giro d'Italia. De tweede etappe van de Ronde van Italië finisht aan de Croeselaan in het centrum van Utrecht. Een unieke happening voor sportliefhebbers. Maar ook cultuurliefhebbers kunnen straks meegenieten van diverse leuke evenmenten in de stad en provincie.

De Giro d'Italia is niet alleen een topsportevenement, maar ook een breedtesportevenement waar de hele familie van kan meegenieten. De sportieve evenementen hebben als rode draad 'beweging en amateursport'.

Basisscholenprogramma 'Utrecht beleeft de Giro'
Onder het motto 'Utrecht beleeft de Giro' ontvangen alle basisscholen in de provincie Utrecht een menukaart. Hierop staan allerlei fietsactiviteiten die passen in het bestaande lesprogramma. Er zijn optochten van versierde fietsen, kinderen 'pimpen' hun bike tijdens de handarbeidles, schoolpleinen worden versierd en omgebouwd tot parcours en kinderen kunnen hun fiets uit elkaar halen als onderdeel van 'build your bike'. Het programma wordt aangevuld met een estafette van Dikke Banden races door 10 à 15 gemeenten waarbij het roze shirt wordt doorgegeven aan een volgende gemeente.

Wielerrondes Utrechtse Heuvelrug
In de aanloop naar 9 mei vinden er amateur-wedstrijden plaats georganiseerd door wielerverenigingen uit de provincie Utrecht, aangesloten bij de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie. De deelnemers bestaan uit wedstrijdrenners met een A, B of C licentie. Ook wordt er een wedstrijd georganiseerd voor wielrenners met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

Spinning Marathon: Utrecht – Léon
De stichting stedenband Utrecht – Léon organiseert in de week voor 9 mei een spinning marathon om geld in te zamelen voor één van de milleniumdoelen: alle kinderen naar school. De afstand tussen Utrecht en Léon, 8000 km, wordt fietsend overbrugd. Per gefietste kilometer wordt geld ingezameld.

Toerversie Giro Utrecht
Op zaterdag 8 mei komt er een Toerversie Giro Utrecht. Er zijn drie afstanden: 40, 70 en 130 km. De 40 en 70 km gaan dwars door het Groene Hart. De 130 km rijdt een groot deel over het etappe-parcours van zondag 9 mei. Hoogtepunten zijn: de historische binnenstad van Utrecht, de Amerongse Berg en de passage over voormalig vliegveld Soesterberg. Voor bedrijventeams is een speciaal pakket samengesteld. Inschrijven kan via: www.toerversiegiroutrecht.nl.

Sport experience
Op zondag 9 mei staat het finishgebied op het Jaarbeursterrein in het teken van een unieke Sportexperience. Een gratis evenement speciaal voor kinderen en jongeren. Centraal staat de uitdaging van sporten op wielen, waaronder: wielrennen, skaten en BMX-fietsen. Enkele hoogteputen zijn: de laatste 3 km van het parcours fietsen in een virtuele wereld, het fietsende reuzerad en een uitdagend BMX-parcours. Bezoekers kunnen er kennismaken met het Utrechtse sportaanbod.

Kortom, zowel in april als tijdens het weekend van 8 en 9 mei staan er verschillende Giro evenementen op het programma van de stad en provincie. In de loop van deze maand wordt bekend welke culturele evenementen er op het programma staan. Uiteraard zijn initiatieven voor Giro evenementen van inwoners, organisaties en ondernemers ook van harte welkom! Zij kunnen dit kenbaar maken via de website www.giroutrecht.nl. Hier is informatie te vinden over de Giro in Utrecht.

Datum: vrijdag 19 februari 2010, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht, Utrechtse Heuvelrug

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry