Symbian Foundation toont Symbian 3

17/02
2010
Microsoft is niet de enige die een gereviseerd besturingssysteem laat zien deze week. De Symbian Foundation liet op het Mobile World Congres de nieuwe open-source versie zien van het Symbian 3 platform.

Symbian 3, dat wordt aangeduid met Symbian^3, bevat een groot aantal noodzakelijke verbeteringen en uitbreidingen. Dit betreft de gebruikersinterface, multimedia toepassingen en de prestaties. Het nieuwe Symbian^3 zal pas aan het einde van dit kwartaal compleet zijn. Daarna zal het nog een half jaar duren voordat de eerste apparaten ermee verschijnen. Wel zien de getoonde vernieuwingen er goed uit.

Op het gebied van de bruikbaarheid gaat Symbian^3 naar een integrale één klik bediening. Dit moet de verwarring voorkomen die er nu is of er één of twee keer geklikt moet worden voor het uitvoeren van een menukeuze.

Een belangrijke uitbreiding op multimediagebied is de toevoeging van ondersteuning voor een hdmi-aansluiting. Zo wordt het mogelijk om een HD film op 1080p kwaliteit te bekijken op een aangesloten TV. Het wordt mogelijk om muziek aan te schaffen via een online muziekwinkel naar keuze en als de hardware dat ondersteund wordt ook 3D gaming mogelijk. Symbian^3 is een opstapje naar Symbian 4 dat aan het einde van het jaar klaar moet zijn.

Datum: woensdag 17 februari 2010, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry