Vergelijken van prijzen op mobiele telefoon populair

17/02
2010
Het vergelijken van prijzen in de winkel met behulp van een mobiele telefoon blijkt bijzonder populair. De door de Hardware.Info uitgebrachte iPhone applicatie: StreepjescodeScanner is al meer dan 100.000 keer geïnstalleerd.

Begin januari introduceerde Hardware.Info de iPhone applicatie StreepjescodeScanner.nl. Hiermee kunnen consumenten, terwijl ze in de winkel staan, eenvoudig opzoeken of het product dat ze willen kopen online goedkoper verkrijgbaar is. Het scannen van de streepjescode van het product is voldoende om binnen een paar seconden een lijst van winkels op het schermpje te krijgen. Afgelopen week is de applicatie de grens van 100.000 downloads gepasseerd. De gebruikers van de applicatie hebben bij elkaar al bijna een miljoen producten gescand.

"Wij hadden niet verwacht dat de StreepjescodeScanner in zo'n korte tijd zo populair zou worden," zegt Koen Crijns van Hardware.Info. "De reacties zijn overweldigend: we hebben al van veel consumenten gehoord dat ze in de winkel korting konden bedingen, door via hun iPhone aan te tonen dat de door hen gewenste artikelen online goedkoper te krijgen zijn. Ook blijkt dat consumenten dankzij de applicatie steeds sneller de weg naar online shops weten te vinden."

De StreepjescodeScanner applicatie toont prijzen van uiteenlopende producten, waaronder elektronica, DVD's, games, drogisterijartikelen en nog veel meer. Voor supermarktproducten is de applicatie wegens een gebrek aan online aanbieders nog steeds niet geschikt. De nieuwe 1.2 versie van de StreepjescodeScanner die sinds maandag in de Apple AppStore te vinden is, heeft de beschikking over de prijsinformatie van bijna 20 miljoen producten bij meer dan 700 Nederlandse online shops.

De StreepjescodeScanner is gratis te downloaden in de Apple AppStore. Hardware.Info verwacht binnen enkele weken ook met een versie voor Google Android telefoons te komen.

Datum: woensdag 17 februari 2010, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry