Helft jongeren kijkt dagelijks YouTube

15/02
2010
De helft van de jongeren kijkt elke dag naar YouTube. Dat blijkt uit onderzoek van het tv-programma EénVandaag, dat om 18.15 uur te zien is op Nederland 1. Sinds de komst van YouTube kijkt een kwart minder `gewone tv’. Op de videosite worden niet alleen muziekclips of humor- filmpjes gekeken. Zo zegt 79 procent van de jongeren dat hun leraar de videosite als lesmateriaal gebruikt. De site wordt ook geraadpleegd om een instrument te leren spelen, te leren dansen of je stropdas te leren strikken.

EénVandaag ondervroeg 2.200 jongeren van 12 tot en met 24 jaar. Hoewel de meeste deelnemers YouTube op de computer kijken, kijkt een kwart (24 procent) regelmatig via de mobiele telefoon. Een op de tien kijkt de filmpjes via een kabeltje op tv.

Vergeleken met andere videosites wordt YouTube beoordeeld als relatief ‘braaf’ (46 procent). Zo maakte tweederde wel eens mee dat een leuk filmpje volgende dag ineens door moderators is verwijderd. Volgens een op de vijf zou iedereen alles op YouTube mogen zetten, zonder censuur.

Datum: maandag 15 februari 2010, 16:05
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry