Nederlanders in prijzen bij World Press Photo

12/02
2010
AMSTERDAM (ANP) - De vakjury van de World Press Photo heeft vrijdag vijf Nederlandse fotografen een prijs toebedeeld en dat is uitzonderlijk. In de categorie portretten series sleepte Nederland zelfs alle drie de prijzen in de wacht. De eerste prijs in de categorie portretten series ging naar portretfotograaf Roderik Henderson. Annie van Gemert en Willeke Duijvekam kregen respectievelijk de tweede en derde prijs.

Pieter ten Hoopen won de tweede prijs in de categorie portretten enkel. Hij kreeg ook een eervolle vermelding in de categorie dagelijks leven.

Eervolle vermelding

In de categorie kunst en entertainment enkel won Kees van de Veen, fotograaf van het Dagblad van het Noorden, de derde prijs met een foto die hij maakte op het festival Kunstspoor in Stedum.

ANP-fotograaf Robin Utrecht kreeg een eervolle vermelding in de categorie nieuwsfoto's enkel met een foto die hij maakte op Koninginnedag in Apeldoorn.

Vrijdag vielen 63 fotografen uit 23 landen in de prijzen, die verdeeld waren over tien categorieën. De afgelopen twee weken beoordeelde de jury meer dan honderdduizend foto's van 5847 fotografen uit 128 landen.

Datum: vrijdag 12 februari 2010, 13:50
Bron: Metro Entertainment
Categorie: Entertainment
Tags: Amsterdam, Apeldoorn, Gelderland, Noord-Holland, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry