Zwolle, Almelo, Zutphen en Arnhem?

11/02
2010
Zwolle, Almelo, Zutphen en Arnhem?

Zwolle-Lelystad, 11 februari 2010 - Het Algemeen Overleg met de vaste kamercommissie van Justitie van gistermiddag 10 februari, resulteerde in een opvallende boodschap van de Tweede Kamer aan de Minister van Justitie. De Kamer heeft kenbaar gemaakt dat de Rechtspraak in Oost-Nederland op dezelfde manier moet worden ingericht als de indeling van de regio’s van het OM. Een opdeling in tien rechtsgebieden in plaats van de huidige voorgestelde elf. Dit betreft dus de rechtbanken Zwolle, Almelo, Zutphen én Arnhem. Voor het bestuur een verrassende ontwikkeling, die haaks staat op het tot op heden door de Rechtspraak ingenomen standpunt.

Advies Raad optimaal

Het goed doordachte advies van de presidentenvergadering aan de Raad destijds was een samenwerking van de rechtbanken Zwolle, Almelo en Zutphen. De Raad heeft dit advies overgenomen en heeft dienovereenkomstig de Minister geadviseerd. De inhoud van dit advies blijft voor wat betreft het bestuur van de rechtbank Zwolle-Lelystad nog steeds de optimale vorm voor het herschikken van rechtspraak in het Oosten.

De Minister beslist
Tegelijkertijd is het zo dat het primaat voor de uiteindelijke inrichting van de gerechtelijke kaart bij de politiek ligt. De Minister komt met een wetsontwerp naar de Tweede Kamer en de Eerste Kamer. Het bestuur kan niet anders dan de besluitvorming daarover afwachten.

Datum: donderdag 11 februari 2010, 12:08
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Almelo, Arnhem, Flevoland, Gelderland, Lelystad, Overijssel, Zutphen, Zwolle

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry