Klink grijpt niet in op prijs (on)gezonde voeding

21/07
2009
Minister Klink grijpt niet in op de prijs van (on)gezonde voeding. Hij wil de keuze van mensen voor wat ze eten niet beïnvloeden door prijsmaatregelen.

Uit onderzoek blijkt dat er geen bewezen effectieve prijsmaatregelen zijn die op dit moment door de overheid genomen kunnen worden. Prijs speelt echter wel een rol bij de keuze voor producten.

Eigen verantwoordelijkheid

Maatregelen die wel kansrijk lijken, zijn maatregelen die bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en consumenten zelf kunnen nemen. Klink vindt dat zij moeten nagaan welke bijdrage zij kunnen leveren aan het makkelijker maken van een gezonde keuze. Zij hebben hierin allemaal hun eigen verantwoordelijkheid.

Kansrijke maatregelen kunnen zijn: ongezonde producten niet goedkoper maken bij grotere verpakkingen (volumevoordeel is er nu vaak wel) en gezonde producten vaker in de aanbieding doen.

Onderzoek

Op verzoek van de Tweede Kamer heeft Klink onderzoek laten doen naar de prijs als factor in voedselkeuze. Dit onderzoek is onderdeel van het beleid om de keuze voor gezonde voeding makkelijker maken. Het kabinet blijft zich hiervoor inzetten via voorlichting en duidelijke productinformatie en door het verbeteren van de samenstelling van producten te stimuleren.

Over de uitkomsten van het onderzoek informeerde de minister de Kamer gisteren met een brief.

Actueel Nieuwsberichten Kamerstukken Toespraken Vraag en antwoord Alle publicaties WOB-verzoeken Openstaande kamervragen

Datum: dinsdag 21 juli 2009, 09:54
Bron: Ministerie van VWS
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry