Achtergebleven huisvuil in Utrecht vanaf morgen opgehaald

09/02
2010
09-02-2010

Vandaag wordt er geen huisvuil, grofvuil en gft-afval opgehaald in Utrecht, vanwege de staking van een deel van de vuilnismannen. Om te voorkomen dat afval gaat zwerven op straat, zet de gemeente morgen, donderdag en vrijdag extra ploegen in om huisvuil en gft-afval dat op straat achter blijft in te zamelen.

Het grofvuil dat vandaag niet is opgehaald in Kanaleneiland, wordt morgen ingezameld. De overige grofvuilafspraken van dinsdag 9 februari zijn geannuleerd. Met de bewoners is inmiddels een nieuwe ophaaldatum afgesproken.

Vanochtend om zeven uur begon een staking van een van de deel vuilnismannen en een aantal mensen van de veegdienst, tuinmannen en stratenmakers. De stakers eisen een loonsverhoging van 1,5 % en garantie op behoud van werkgelegenheid. Op het stadhuis boden ze wethouder Personeel Piet van der Sluijs een petitie aan met hun eisen.

Het college gaat niet in op de eisen van de stakers, maar sluit zich aan bij het standpunt van de VNG. Daarmee wordt voorrang gegeven aan investeren in werkgelegenheid boven een loonsverhoging.

Datum: dinsdag 9 februari 2010, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry