Landelijke Anti-pestcampagne met Joseph van start

09/02
2010
AMSTERDAM (EZPress) - De landelijke anti-pestcampagne Pak het aan! Stop Pesten! is vandaag gelanceerd. Hoofdrolspelers uit de musical JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Freek Bartels en Jamai Loman, reikten het eerste exemplaar persoonlijk uit aan de kinderen van basisschool de Peetersschool in Amsterdam. Meer dan 6000 basisscholen in heel Nederland ontvangen vandaag de lespakketten en de wedstrijdvoorwaarden, en daarnaast is de website www.pakpestenaan.nl online waar het materiaal gedownload kan worden.

Het lesmateriaal dringt pestgedrag terug op basis van vier positieve pedagogische principes die goed gedrag stimuleren, zoals: `Zeg iets leuks over een ander`. Aan de basis van het lespakket staat de musical JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat waarin Jozef gepest wordt door zijn elf jaloerse broers. De dromenjas van Jozef wordt in het lespakket gebruikt als symbool voor een pestvrije school. De droom van elke school die veelkleurig, vrolijk en veilig wil zijn. De kinderen gaan creatief met elkaar aan de slag om de mooiste dromenjas te maken. Basisscholen die meedoen met de bijbehorende wedstrijd `Ontwerp samen de dromenjas!` maken kans op een gratis bezoek aan de musical JOSEPH in het Beatrix Theater Utrecht.

Deze grote landelijke campagne om pesten op basisscholen tegen te gaan is een initiatief van Xplore, hét edutainmentbureau van Nederland. De campagne, die tot en met 16 maart loopt, wordt mogelijk gemaakt door Joop van den Ende Theaterproducties en wordt ondersteund door Ouders Online, Pestweb en MOED.

Justine Pardoen, hoofdredacteur van Ouders Online, ondersteunt het project:

`Kinderen horen vaak genoeg dat pesten niet oké is. Maar dit project biedt meer: door zich te identificeren met Jozef, kunnen kinderen van binnenuit voelen wat pesten is. En vervolgens wordt een beroep gedaan op hun eigen creativiteit, waardoor ze dat gevoel kunnen omzetten in iets positiefs.`

Freek Bartels, hoofdrolspeler JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat:

`Voelt ieder kind zich thuis op school? Een pestvrije school is een belangrijke voorwaarde. Daarom lever ik graag een bijdrage aan het stoppen van pestgedrag. Want pas dan kan ieder kind zichzelf zijn. Zoals ik ook helemaal mezelf kan zijn in mijn dromenjas in de musical JOSEPH. Pak het aan! Stop Pesten!`

Erwin van Lambaart, Algemeen Directeur Joop van den Ende Theaterproducties:

`Wij zijn er trots op dat de musical JOSEPH als platform kan dienen om een dergelijk groot en actueel probleem als pestgedrag aan te pakken. Dit is een bijzonder project om maatschappelijke betrokkenheid te tonen.

//Einde bericht

Bron: Joop van den Ende Theaterproducties

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 9 februari 2010, 15:15
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry