Utrechtse vuilnismannen staken

09/02
2010
UTRECHT (ANP) - In Utrecht wordt dinsdag geen vuilnis opgehaald. De medewerkers van de reinigingsdienst leggen het werk neer om zo actie te voeren voor een betere cao. De vuilnismannen trekken dinsdag naar het stadhuis van Utrecht, waar zij een petitie overhandigen aan het college van burgemeester en wethouders. Vakbond Abvakabo FNV verwacht een ,,grote opkomst'' voor het Utrechtse stadhuis. Bij de stadsreiniging Utrecht werken vierhonderd mensen, van wie de helft op uitzendbasis.

De 40.000 huishoudens die hun vuilnis dinsdag niet kwijt kunnen, kregen deze week een informatiebrief van de gemeente Utrecht. Het gaat om de wijken Utrecht-Oost, Kanaleneiland en Oog in Al.

De actie van de vuilnismannen is de tweede staking in een reeks van protesten van gemeente- en provincieambtenaren. Beide groepen hebben weliswaar een eigen cao, maar bij de onderhandelingen voor een nieuwe cao zien zowel gemeente- als provincieambtenaren dat hun werkgevers geen inflatiecorrectie willen toepassen. De vakbonden eisen een loonstijging van 1,5 procent, terwijl de werkgevers de nullijn willen hanteren.

Datum: dinsdag 9 februari 2010, 06:34
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry