Linus Torvalds is fan van Nexus One

08/02
2010
De uitvinder en naamgever van de Linux kernel, Linus Torvalds is fan van de Google telefoon Nexus One. Dit is bijzonder omdat hij tot nu toe een grote afkeer had van alle andere mobiele telefoons.

Alle telefoons die hij tot nu toe heeft aangeschaft (en dat zijn dan wel allemaal telefoons met een open source besturingsysteem) kunnen hem niet bekoren. Maar, zoals hij schrijft op zijn blog, is hij nu om. Linus heeft een paar dagen geleden een Nexus One gekocht.

Hij was niet enthousiast over het kopen van een telefoon via internet zonder hem gezien te hebben, maar heeft de gok gewaagd. Vooral de multitouch mogelijkheden die Google onlangs aan de Nexus One heeft toegevoegd gaven de doorslag.

Google navigatie maakt de telefoon nuttig. "Nu heb ik niet meer het gevoel een telefoon bij me te hebben voor het geval dat ik mogelijk iemand moet bellen. Nu heb ik een nuttige en goed ogende gadget. Het feit dat je het als een telefoon kunt gebruiken, komt als het ware op de tweede plaats".

Niet dat het er echt iets toe doet, maar het is toch een aardig steuntje in de rug voor Google, dat uitgerekend de geestelijke vader van het open source besturingsysteem waar ook Android op gebaseerd is een dergelijke aanbeveling doet.

Via: Techcrunch

Datum: maandag 8 februari 2010, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry