Vuilnisman laat afval staan voor betere cao

07/02
2010
RIJSWIJK (ANP) - Op verschillende plaatsen in het land voeren medewerkers van gemeenten en provincies de komende week actie voor een betere cao. In Utrecht wordt dinsdag geen vuilnis opgehaald. Volgens vakbond Abvakabo FNV gaan vierhonderd medewerkers van de stadsreiniging een petitie aanbieden aan het gemeentebestuur. Van de overige geplande acties merkt het publiek vermoedelijk minder. In Flevoland overhandigen provinciemedewerkers woensdag een petitie aan het provinciebestuur. Volgens een woordvoerster van Abvakabo FNV gebeurt dit woensdag ook in enkele gemeenten in Flevoland.

Donderdag houden ambtenaren van de gemeente Haarlemmermeer een korte werkonderbreking en overhandigen ook zij een petitie aan het college van burgemeester en wethouders.

Inflatiecorrectie

Gemeente- en provincieambtenaren hebben een aparte cao. Maar bij de onderhandelingen voor een nieuwe cao zien beide partijen dat hun werkgevers geen inflatiecorrectie willen toepassen. De vakbonden eisen een loonstijging van 1,5 procent, terwijl de werkgevers de nullijn willen hanteren.

Gemeenteambtenaren hebben de laatste jaren wel vaker hun werk neergelegd om voor een betere cao te demonstreren. Bij provincieambtenaren ligt dat anders. Volgens een woordvoerder van vakbond CNV Publieke Zaak was dat voor het laatst in de jaren tachtig. Toen vielen ambtenaren van zowel het Rijk, de gemeente en de provincie nog onder dezelfde cao.

Datum: zondag 7 februari 2010, 11:53
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Flevoland, Haarlemmermeer, Noord-Holland, Rijswijk, Utrecht, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry