Filmfestival Rotterdam nadert einde

06/02
2010
ROTTERDAM (ANP) - Het einde is in zicht voor de 39e editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Zaterdag is de laatste kans voor fhet publiek om zich in de havenstad onder te dompelen in artistieke films. Zondag sluit het IFFR 2010 af met de uitverkochte Volkskrantdag. Het festival huisvestte de afgelopen tien dagen 250 lange en 380 korte films uit meer dan vijftig landen. De Nederlandse speelfilms Win/Win van Jaap van Heusden, Hunting & Zn. van Sander Burger en Shocking Blue van Marc de Cloe gingen er in première.

De films Agua Fría de Mar uit Costa Rica, Mundane History uit Thailand en Alamar uit Mexico sleepten vrijdagavond de drie VPRO Tiger Awards van elk 15.000 euro in de wacht.

Publieksprijs

Zaterdag wordt onder meer nog de publieksprijs bekendgemaakt. De slotfilm zaterdagavond is De Vliegenierster van Kazbek, naar een scenario van Arthur Japin. Deze film van regisseur Ineke Smits speelt zich af op Texel in de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog.

Het festival, dat vorig jaar 341.000 bezoeken trok, schonk dit jaar extra aandacht aan films uit Afrika, aan de Japanse filmmaker Sai Yoichi, aan films over de gevolgen van oorlog en aan Catalaanse films.

Datum: zaterdag 6 februari 2010, 07:21
Bron: Metro Entertainment
Categorie: Entertainment
Tags: Costa, Costa Rica, Heusden, Mexico, Noord-Brabant, Noord-Holland, Rotterdam, Texel, Thailand, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry