Bewustwording door spionagebrochures

05/02
2010
De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) hebben 3 brochures over spionage uitgebracht. In deze brochures staat het risico van spionage centraal. Zo worden onder meer praktische tips gegeven om spionage te voorkomen.

De brochures zijn geschreven voor mensen die vanuit hun werk of privésfeer informatie hebben die interessant kan zijn voor andere landen. Aan de hand van voorbeelden wordt duidelijk gemaakt hoe buitenlandse inlichtingendiensten werken, welke informatie gewild is en hoe wordt geprobeerd deze informatie in handen te krijgen.

Gebruik ICT-mogelijkheden niet geschuwd

De brochure ‘Spionage in Nederland’ is een algemene brochure over het fenomeen spionage. De brochure ‘Digitale spionage’ laat zien dat buitenlandse inlichtingendiensten het gebruik van ICT-mogelijkheden niet schuwen. De brochure ‘Spionage bij reizen naar het buitenland’ is een vernieuwde versie van een reeds bestaande brochure.

De brochures zijn vanaf vandaag beschikbaar op de websites van de AIVD, www.aivd.nl, en de MIVD, www.mivd.nl, en te bestellen bij beide organisaties.

Verwijzingen

Brochure Spionage in NederlandBrochure | 5 februari 2010 | pdf, 20 pagina’s,

3 MBBrochure Digitale spionageBrochure | 5 februari 2010 | pdf, 16 pagina’s,

1 MBBrochure Spionage bij reizen naar het buitenlandBrochure | 5 februari 2010 | pdf, 12 pagina’s,

1012 KB

Datum: vrijdag 5 februari 2010, 18:51
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry