Start inschrijving Toerversie Giro Utrecht

05/02
2010
05-02-2010

Het weekend van 8 en 9 mei staat Utrecht in het teken van de Giro d'Italia. Op zondag 9 mei finisht de tweede etappe van de Ronde van Italië in de stad Utrecht. De etappe gaat van start in Amsterdam en finisht aan de Croeselaan in het centrum. Op zaterdag 8 mei organiseren elf Utrechtse verenigingen, die zijn aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie, samen met de provincie en gemeente Utrecht een unieke toerversie van deze Giro-etappe. Er zijn drie afstanden: 40, 70 en 130 km. Inschrijven voor deze toertocht start zaterdag 6 februari.

Voorafgaand aan de Utrechtse etappe van de Giro worden vanaf zaterdag 1 mei tot en met zondag 9 mei diverse feestelijke evenementen georganiseerd. De toerversie is een onderdeel van dit uitgebreide programma van sportieve en culturele side-events.

De toerversie leidt de deelnemers langs verschillende mooie plekken in de provincie. Het initiatief voor deze toertocht laat zien dat een groot topsportevenement als de Giro meteen een positief effect heeft op de breedtesport.

De tochten van 40 en 70 km zijn vrije toertochten door het Groene Hart. De 130 km volgt grotendeels de route van de Giro-etappe van zondag 9 mei en gaat in peloton onder motorbegeleiding dwars door de stad Utrecht. Voordat het peleoton de stad aandoet, voert de tocht langs Paleis Soestdijk en over de startbaan van vliegbasis Soesterberg. Ook gaat de route over de Utrechtse Heuvelrug waar de fietsers de Amerongse Berg kunnen beklimmen. Deze prestatietocht wordt non-stop in peloton verreden met een vaste gemiddelde snelheid van 27 km per uur. De deelnemers aan de langste afstand ontvangen bij inschrijving een gratis uniek wielershirt.

De toerversie van de Giro in Utrecht steunt het KWF Kankerbestrijding via 'Ride for the Roses'. Alle afstanden starten en finishen bij de Jaarbeurs Utrecht. Deelnemers kunnen daar na afloop op grote schermen de proloog van de Giro d'Italia in Amsterdam volgen.

Vanaf zaterdag 6 februari opent de inschrijving. Inschrijven voor de 'Toerversie Giro Utrecht' kan via www.toerversiegiroutrecht.nl. Gedetailleerde informatie over de Giro in Utrecht is vanaf 9 februari te vinden op www.giroutrecht.nl.

Datum: vrijdag 5 februari 2010, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry