Computerproblemen politie nog steeds niet opgelost

04/02
2010
De computerstoring waarmee een aantal politiekorpsen te kampen heeft, blijkt bijzonder hardnekkig te zijn. Inmiddels duren de problemen al dik twee weken.

Vorige week donderdag leek de oplossing voor de problemen nabij. De hoofdoorzaak was gevonden. Men zag een lichte verbetering van de systemen. Het doel was om vanaf afgelopen maandag te beginnen met het ophogen van het aantal gebruikers. Dat is niet gelukt, en sinds het weekend is het aantal storingsmeldingen van de gebruikers zeker niet afgenomen.

Pieter-Jaap Aalbersberg korpschef van het korps IJsselland: "Collega's hebben last van lange inlogtijden, lopen vast en hebben problemen van algehele traagheid van het systeem. Na twee weken is dit niet meer uit te leggen aan de 13.000 collega's in de korpsen. De 750 noodpc's worden geactiveerd om vanaf heden vast ingezet te worden als snelle storingsvrije werkstations voor de operationele politiemensen. De 3000 andere werkplekken worden vanaf donderdag stapsgewijs verhoogd met 500. De gebruikers van deze systemen zullen voorlopig nog wel storingen ondervinden."

De meldkamers (112) en de politieservicecentra (0900-8844) ondervinden geen hinder. Zij maken gebruik van een afzonderlijke ICT-voorziening.

Het computerprobleem speelt bij de korpsen Friesland, Groningen, Drenthe, IJsselland, Noord- en Oost-Gelderland, Gelderland Midden, Gelderland Zuid en Twente. Deze acht korpsen werken op een gezamenlijk computercentrum. Bij de overige korpsen en het KLPD speelde de storing niet.

Datum: donderdag 4 februari 2010, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT
Tags: Drenthe, Friesland, Gelderland, Groningen, Kampen, Leek, Overijssel

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry