Telefoonsoftware Symbian wordt open source

04/02
2010
De Symbian Foundation, de groep achter het immens populaire besturingsysteem Symbian, geeft software ter waarde van miljarden gratis weg.

Al in 2008 kondigde de Symbian Foundation aan dat het de Symbian-code open source zou maken. Nu is het dan zover. Dit betekent dat iedereen het platform nu kan gebruiken of de broncode kan wijzigen voor elk willkeurig doel. Symbian wordt gebruikt in meer dan 330 miljoen verkochte mobiele telefoons.

De Foundation verwacht dat deze strategiewijziging nieuw ontwikkelaars zal aantrekken die zullen helpen om de ontwikkelingen aan het systeem te versnellen. De open source heeft bijvoorbeeld Google geen windeieren gelegd.

Het telefoonplatform Symbian is in 2008 door telefoonfabrikant Nokia gekocht. Nokia heeft de non-profit Symbian Foundation helpen opzetten die zorgt voor de overgang naar het open source model.

Tot de Symbian Foundation behoren onder andere: Nokia, At&T, LG, Motorola, NTT Docomo, Samsung, Sony Ericsson, STMicroelectronics, Texas Instruments en Vodafone.

Het Symbian platform wordt volledig open source. Zowel het besturingssysteem zelf als losse onderdelen zoals gebruikersinterfaces die zijn ontwikkeld door de afzonderlijke leden. Tot nu toe was de Symbian broncode alleen beschikbaar voor de leden van de organisatie.

Via: Wired

Datum: donderdag 4 februari 2010, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry