Rijk en grote steden helpen mensen die dreigen dakloos te worden

03/02
2010
03-02-2010

Op dinsdag 9 februari 2010 tekenen het Rijk en de G4 (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) een gemeenschappelijke intentieverklaring. Daarbij zijn namens de regering aanwezig: staatssecretaris M. Bussemaker (volksgezondheid), staatssecretaris N. Albayrak (justitie), staatssecretaris J. Klijnsma (sociale zaken) en wethouders M.H. Vos (Amsterdam), J.Kriens (Rotterdam), H.P.G. van Alphen (Den Haag) en P. van der Sluijs (Utrecht).

In deze ‘Intentieverklaring inzake de tweede fase van het Plan van Aanpak Maatschappelijke Opvang’ spreken het Rijk en de G4 af dat zij kwetsbare mensen die dreigen dak – en thuisloos te worden, tijdig zullen steunen om te voorkomen dat zij op straat terechtkomen. Ook zeggen ze toe dat ze voormalig dak- en thuislozen die nu in de opvang zitten, blijven helpen tot zij zo mogelijk weer op eigen benen kunnen staan.

De intentieverklaring is een vervolg op de eerste fase van het Plan van Aanpak Maatschappelijke Opvang die in 2006 inging, waarbij in de grote steden duizenden dak- en thuislozen van straat gehaald en begeleid werden om weer zelfstandig te kunnen leven.
De ondertekenaars zijn staatssecretaris Bussemaker namens het Rijk en de vier wethouders van de grote steden.

Datum: woensdag 3 februari 2010, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland, Rotterdam, Utrecht, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry