Proserve netwerk gereed voor IPv6

02/02
2010
PAPENDRECHT (EZPress) - Proserve B.V, een zakelijke Internet Service Provider uit Papendrecht, heeft haar netwerk klaar gemaakt voor het Internet Protocol Version 6, ook wel IPv6 genaamd. Met het IPv6 gereed maken van het netwerk kan proserve de beperkingen en tekortkomingen van het huidige Internet Protocol Version 4 (IPv4) tijdig opvangen.

Het Internet Protocol (IP) is de basis van het internet. Elke computer op het internet heeft een nummer (IP adres). Door deze IP-adressen weten computers elkaar te vinden en is er communicatie over het internet mogelijk. Om er voor te zorgen dat iedereen hiervoor dezelfde afspraken hanteert, is in 1981 het Internet Protocol versie 4 (IPv4) ontwikkeld. Dit protocol biedt maximaal ruimte aan vier miljard adressen.

De verwachting is dat er over ongeveer anderhalf jaar geen nieuwe IPv4-adressen meer uitgegeven kunnen worden. Tegen die tijd zullen alle vier miljard IP-adressen in gebruik zijn. Dit betekent dat nieuwe systemen niet op het internet kunnen worden aangesloten. Met het IPv6 gereed maken van het netwerk kan proserve de vraag naar IP-adressen in de toekomst blijven beantwoorden.

Proserve heeft al enkele jaren ervaring met IPv6 omdat het als test beschikbaar was in het netwerk. De laatste jaren is er steeds meer ondersteuning gekomen voor IPv6 in netwerk- en serverapparatuur. Zo hebben wij enige tijd geleden het netwerk (routers, switches en loadbalancers) volledig IPv6 gereed gemaakt. Proserve neemt van de meeste transit partijen IPv6 verkeer af en beschikt inmiddels over meer dan 200 IPv6 connecties op onder andere de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX). Hierdoor kan proserve IPv6 nu in productie aanbieden aan haar klanten.

Proserve ondersteunt de ontwikkeling en bewustwording van IPv6. Zo sponsoren wij al langere tijd een tunnel broker en een Teredo relay, wat het mogelijk maakt om IPv6 te gebruiken op IPv4. Daarnaast worden klanten ook proactief benaderd met de aan hen toegewezen IPv6-adressen om hiervan gebruik te gaan maken.

//Einde bericht

Bron: Proserve

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 2 februari 2010, 12:16
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Amsterdam, Noord-Holland, Papendrecht, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry