Moment van de waarheid voor Oorlogswinter

02/02
2010
AMSTERDAM (ANP) - De Academy of Motion Picture Arts and Sciences maakt dinsdagmiddag (Nederlandse tijd) bekend welke films in de running zijn voor een Oscar. In Los Angeles wordt tijdens een officiële ceremonie duidelijk welke films genomineerd zijn voor de belangrijkste filmprijs. In de categorie beste buitenlandse film is onder meer het Nederlandse Oorlogswinter in de race voor een nominatie. De speelfilm Oorlogswinter van regisseur Martin Koolhoven is de Nederlandse inzending voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

Eind januari werd bekend dat de verfilming van het gelijknamige boek van Jan Terlouw tot de zogenoemde shortlist met negen buitenlandse titels was doorgedrongen. Uiteindelijk worden vijf van die negen films daadwerkelijk genomineerd. Oorlogswinter neemt het op tegen onder meer Un prophète (Frankrijk) en Das weisse Band (Duitsland).

Variété

Er maakt nog een Nederlandse productie kans op een Oscar-nominatie. De korte animatiefilm Variété van Roelof van den Bergh is ingezonden in de categorie beste korte animatiefilm.

De bekendmaking van de genomineerden in alle categoriën is dinsdag live te volgen via de website van Film1. Op 7 maart worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de 82e Academy Awards-uitreiking in Los Angeles.

Datum: dinsdag 2 februari 2010, 06:12
Bron: Metro Entertainment
Categorie: Entertainment
Tags: Amsterdam, Duitsland, Frankrijk, Los Angeles, Noord-Holland, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry