Studenten bezetten bestuursgebouw Utrecht

01/02
2010
UTRECHT (ANP) - Een groep van enkele tientallen Utrechtse studenten heeft maandagochtend rond kwart over zeven het bestuursgebouw van de Universiteit Utrecht bezet. De studenten protesteren hiermee tegen de voorgenomen bezuinigingen van het kabinet op onderwijs en de vermoedelijke afschaffing van de basisbeurs. Bovendien zijn zij boos op het college van bestuur, dat eind vorige jaar heeft besloten de papieren versie van het onafhankelijke U-blad af te schaffen.

De studenten hebben de ingang gebarricadeerd met stoelen en tafels. Diverse medewerkers van de universiteit staan wat onwennig voor de dichte deur. De demonstranten hebben zich verspreid over de drie etages van het gebouw. Zij hebben grote spandoeken op de pui van het gebouw gehangen met teksten als 'Bezet', 'Red het U-blad', 'Meer inspraak' en 'Red de basisbeurs'.

Bewakers

Een woordvoerder van de studenten noemt het college van bestuur ,,ondemocratisch'' en eist dat de bestuurders beter naar studenten gaan luisteren. Volgens hem zijn er nog twee bewakers in het gebouw. Deze hebben zich ingesloten in de receptie van het gebouw.

Hij noemt de sfeer desondanks ,,gemoedelijk''. De studenten stellen te willen doorgaan met de bezetting totdat het college van bestuur democratische hervormingen toezegt en de overheid belooft de basisbeurs voor studenten niet af te schaffen.

Studentenvakbond USF Studentenbelangen heeft zich achter de spontane actie van de studenten geschaard.

Datum: maandag 1 februari 2010, 08:14
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry