VS hervatten evacuatievluchten Haïti

31/01
2010
WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse strijdkrachten hervatten hun vluchten waarmee zij zwaargewonde slachtoffers van de aardbeving in Haïti naar de Verenigde Staten evacueren. Dat maakte het Witte Huis zondag bekend. De vluchten worden binnen twaalf uur hervat, aldus een woordvoerder. Volgens de Amerikaanse regering waren zij opgeschort door logistieke problemen. Washington zou nu over garanties beschikken dat er voldoende opnamecapaciteit is in de Verenigde Staten en bij de internationale partners.

De krant The New York Times had eerder bericht dat het Amerikaanse leger de vluchten had gestaakt, nadat de gouverneur van de Amerikaanse staat Florida de federale regering had gevraagd om een deel van de medische kosten op zich te nemen. Ziekenhuizen in Florida bijvoorbeeld hebben tot op heden zo'n vijfhonderd patiënten behandeld die in kritieke toestand verkeerden door de zware aardbeving van 12 januari. De medische instellingen beginnen echter behoorlijk vol te raken.

Een Amerikaanse arts in een veldhospitaal in de verwoeste hoofdstad Port-au-Prince waarschuwde dat tientallen zwaargewonde patiënten zullen sterven als ze niet snel naar een ziekenhuis in de VS worden gevlogen. Volgens hem zijn er in totaal honderdduizenden zwaargewonde Haïtianen. De aardbeving kostte mogelijk 200.000 mensen het leven.

Datum: zondag 31 januari 2010, 23:34
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: New York, Verenigde Staten, Washington

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry