Verdachten dodelijk verkeersongeval Nijmegen langer vast

29/01
2010
De raadkamer van de rechtbank Arnhem heeft de gevangenhouding (90 dagen) bevolen van de 18-jarige Nijmegenaar en de 19-jarige man uit Beuningen. Beiden worden verdacht van voorbereidingshandelingen voor het plegen van een gewapende overval op het Belvoir hotel. Daarnaast worden beiden verdacht van het medeplegen van doodslag. De verdachten zouden, op de vlucht voor de politie, een voetganger op een zebrapad hebben doodgereden. Verder worden beiden verdacht van heling van de motor waarop ze reden. Het onderzoek is nog in volle gang. Zo zal er vanavond een passantenonderzoek plaatsvinden.

Aangifte en verklaringen personeel Radboud

Deze week heeft een leidinggevende van het UMC St. Radboud Ziekenhuis namens het personeel aangifte gedaan van verbale bedreiging van één medewerker door de 19-jarige verdachte. Deze verdachte was in de nacht van 15 op 16 januari naar aanleiding van het verkeersongeval door de politie aangehouden en door de ambulance naar de Spoedeisende Hulp gebracht.

Bij de aangifte bevindt zich onder andere een (anoniem) verslag van het personeelslid dat bedreigd zou zijn. Zes personeelsleden van het ziekenhuis hebben inmiddels een verklaring afgelegd. Tevens heeft één van de verbalisanten die op de spoedeisende hulp aanwezig was, zijn bevindingen gemeld. Tot op heden heeft het personeelslid dat bedreigd zou zijn geen aangifte gedaan en ook geen verklaring afgelegd bij de politie, omdat deze persoon anoniem wenst te blijven.

Het Openbaar Ministerie gaat de inhoud van de verklaringen bestuderen om te beoordelen of er voldoende wettig en overtuigend bewijs is om de 19-jarige man ook aan te merken als verdachte van bedreiging.

Datum: vrijdag 29 januari 2010, 18:35
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Arnhem, Beuningen, Gelderland, Nijmegen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry