Huizinga vraagt overheden te kijken naar verbeteringen voor openbaar vervoer

16/05
2009
DEN HAAG (EZPress) - De stadsregio's en provincies gaan kritisch kijken naar verbetermogelijkheden voor het regionaal openbaar vervoer. Vervoerders zouden daarbij meer in staat moeten worden gesteld als ondernemer te opereren. In een aantal masterclasses zullen betrokken partijen en experts uitgedaagd worden om met nieuwe ideeën te komen die het regionaal openbaar vervoer kunnen verbeteren. Dit hebben de bestuurders van provincies en stadsregio's vandaag met staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat in het Nationaal Mobiliteits Beraad (NMB) afgesproken naar aanleiding van de bespreking van het advies 'Ondernemend regionaal openbaar vervoer voor meer reizigers' van de Raad voor Verkeer en Waterstaat. Huizinga ontving het advies in aanwezigheid van bestuurders van decentrale overheden in het NMB uit handen van R. Vreeman, een van de leden van de Raad voor Verkeer en Waterstaat.

De kern van het advies van de Raad is dat de reiziger meer centraal wordt gesteld en vervoerders in hun ontwikkelfunctie worden geprikkeld opdat innovatie plaatsvindt.

Staatssecretaris Huizinga heeft de decentrale overheden in het NMB gevraagd het advies van de Raad voor VenW te benutten om op zoek te gaan naar verdere kwaliteitsverbeteringen van het regionaal openbaar vervoer (rov).

De gezamenlijke overheden vinden aandacht voor verdere kwaliteitsverbetering in het openbaar vervoer van groot belang. Partijen zijn er van overtuigd dat een verdere kwaliteitsslag in het openbaar vervoer nog mogelijk is. Meer kwaliteit levert meer reizigers op, een belangrijke aanbeveling van de Raad.

//Einde bericht

Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: zaterdag 16 mei 2009, 09:59
Bron: EZPress Verkeer en Vervoer
Categorie: Weer en Verkeer

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry