Verkoop van digitale camera's groeit weer

27/01
2010
De verkoop van digitale fotocamera's is in 2009 ingezakt, maar zal naar verwachting van marktanalisten dit jaar weer toenemen. Bij deze groei nemen spiegelreflexcamera's een belangrijke plaats in.

Wereldwijd werden er 106 miljoen digitale camera's verkocht. Een teruggang van bijna 12 procent ten opzichte van de 119 miljoen die er in 2008 verkocht werden. De CIPA een Japans samenerwerkingsverband van camerafabrikanten, verwacht dit jaar een stijging van 3,8 % naar 110 miljoen stuks.

De digitale spiegelreflex camera's doen het al enige jaren beter dan de overige camera's. Deze leveren een betere kwaliteit, zijn sneller en zijn te gebruiken met verwisselbare lenzen. Wel zijn ze duurder, grote en zwaarder.

De CIPA schaart de in opkomst zijnde Micro Four Thirds camera's van Olympus en Panasonic ook onder de spiegelreflexcategorie, omdat ze ook verwisselbare lenzen gebruiken. Strikt genomen zijn het natuurlijk geen spiegelreflexen door het ontbreken van de spiegel en prisma. Van de Micro Four Third camera's zijn in 2009 heel wat verkocht namelijk 10 miljoen. De marktvoorspellers rekenen op een toename van 11 procent tot 11 miljoen stuks in 2010.

Wie eenmaal een spiegelreflexcamera gekocht heeft, wil ook extra objectieven. De verkoop hiervan zal volgens de CIPA groeien met ruim 11 procent tot bijna 18 miljoen stuks in 2010.

Via: Cnet

Datum: woensdag 27 januari 2010, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry