Winter weet van geen wijken

27/01
2010
DE BILT (ANP) - Sneeuw leidt in een deel van het land woensdag opnieuw tot gladheid en flinke overlast. Daar waarschuwt het KNMI voor. In de ochtend valt er lokaal al wat lichte sneeuw, maar in de loop van de middag en woensdagavond gaat het harder sneeuwen waarbij in de oostelijke helft in korte tijd zo'n 3 tot 5 centimeter kan vallen, aldus het meteorologisch instituut. De ANWB verwacht een drukke spits. ,,Normaal staat er zo'n 170 kilometer aan files; nu zal dit naar verwachting het dubbele zijn'', aldus een woordvoerder van de verkeersdienst.

In het westen van het land valt voornamelijk regen. Volgens het KNMI loopt de temperatuur hier het snelst op en gaat het enkele graden dooien. In het oosten blijft de temperatuur rond het vriespunt hangen waardoor de gladheid daar blijft aanhouden.

Na een dagje van dooi keert de winter vrijdag terug met opnieuw sneeuw. Het KNMI voorspelt zaterdag en zondag lichte tot matige vorst in de nacht en temperaturen rond het vriespunt overdag. De kans op voortzetting van het winterweer de komende zes tot negen dagen is groot, aldus het KNMI woensdag op zijn website.

Datum: woensdag 27 januari 2010, 10:49
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: De Bilt, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry