Edsilia Rombley heeft geen zin in Songfestival

27/01
2010
Edsilia Rombley heeft de uitnodiging van de TROS om mee te werken aan het Nationaal Songfestival 2010 afgeslagen, omdat ze zich niet kan vinden in de nieuwe opzet van het muziekfestijn. Dat vertelde de zangeres dinsdagavond in RTL Boulevard. “Ik werd gevraagd om mee te doen aan het programma. Ik heb er heel lang over nagedacht, maar toch `nee’ gezegd. Ik sta niet helemaal achter hoe het idee is, dat één iemand het liedje maakt en iedereen daar wat mee moet doen“, zegt Rombley.

Vijf bekende artiesten waaronder Corry Konings en Frans Bauer schuiven dit jaar tijdens het Nationaal Songfestival op 7 februari ieder een relatief onbekende act naar voren, die ieder op een eigen manier het liedje `Ik ben Verliefd (Sha-la-lie)’ van Pierre Kartner gaan zingen. Een jury en het studiopubliek bepaalt vervolgens welk nieuw talent naar het Eurovisie Songfestival in Oslo gaat.

Rombley vindt deze opzet maar niets. “Ik had liever gezien dat de bekende artiesten die iemand introduceren, zelf een liedje mochten Kiezen en een team mochten samenstellen. Ik dacht dat het een beetje anders zou zijn.”

Toch hoopt ze op succes voor de kandidaten. “Ik wil heel graag zien of het gaat lukken. Ik ben er ook voor. In 1998 heb ik een vierde plaats behaald en het mag nu maar eens gebeuren dat dat hoger komt.”

Datum: woensdag 27 januari 2010, 09:01
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry