Obama: uitspraken Bin Laden teken van zwakte

26/01
2010
WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Barack Obama is niet onder de indruk van een aan Osama bin Laden toegeschreven geluidsband, waarin de spreker in de bres springt voor de Nigeriaan die een aanslag probeerde te plegen op een vliegtuig dat van Amsterdam naar Detroit vloog. Obama noemde het een aanwijzing voor de zwakte van Bin Laden, dat hij de verantwoordelijkheid voor een mislukte aanslag opeiste.

Obama stelde dinsdag in een interview voor de zender ABC dat al-Qaeda de afgelopen tien jaar aanzienlijk is verzwakt. ,,Sinds 9/11 hebben we een aantal maatregelen doorgevoerd, waardoor we nu veiliger zijn dan we eerst waren'', zei de president over de tijd na de aanslagen van 11 september 2001.

De nieuwszender al-Jazeera uit Qatar zond zondag een bandopname uit die afkomstig zou zijn van Bin Laden, de leider van het terreurnetwerk al-Qaeda. Op het bandje werd de verantwoordelijkheid opgeëist voor de poging een aanslag te plegen op het toestel dat met kerst naar Detroit vloog. De Nigeriaan Umar Farouk Abdulmutallab wilde toen explosieven tot ontploffing brengen, maar dat plan mislukte door ingrijpen van passagiers en bemanningsleden.

Datum: dinsdag 26 januari 2010, 15:18
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Detroit, Noord-Holland, Qatar, Verenigde Staten, Washington

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry