Huizinga neemt maatregelen tegen crisis binnenvaart

05/05
2009
DEN HAAG (EZPress) - Samen met de binnenvaartsector onderzoekt staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat of het Europese sloopfonds ingezet kan worden bij het bestrijden van de economische crisis in de binnenvaart.

De brancheorganisaties in de binnenvaart bekijken de mogelijkheid om op basis van vrijwilligheid de capaciteit van de vloot te verminderen. Huizinga heeft de medewerking van het ministerie toegezegd aan dit onderzoek. Het geld dat de binnenvaartbedrijven de afgelopen jaren in het sloopfonds hebben gestort wil de sector gebruiken om deze vrijwillige capaciteitsreductie te financieren.

Dat schrijft de staatssecretaris vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Hierin geeft zij aan op welke manier zij de binnenvaartsector wil ondersteunen tijdens de economische crisis. Het geld uit het sloopfonds is oorspronkelijk bedoeld om bijvoorbeeld vervroegde pensionering van schippers mogelijk te maken en beroepsopleidingen en omscholing van schippers te financieren. In het aanvullend beleidsakkoord heeft het kabinet al een maatregelenpakket van 200 miljoen euro aangekondigd voor vaarwegen, sluizen en binnenhavens.

Bij het ministerie van Economische Zaken klopt de binnenvaartsector aan voor een uitbreiding van het Besluit Borgstelling MKB Kredieten. Doel van de regeling is het stimuleren van de kredietverlening aan het midden- en klein bedrijf (MKB). Over de maatregelen die VenW en de sector nemen heeft op 22 april een gesprek plaatsgevonden tussen de staatssecretaris en het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart, Het Kantoor en de Koninklijke Schuttevaer.

//Einde bericht

Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 5 mei 2009, 09:36
Bron: EZPress Transport en Logistiek
Categorie: Weer en Verkeer

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry