KamaSutrA Beurs verwerpt kritiek ChristenUnie

20/01
2010
UTRECHT (EZPress) - Onterecht en overdreven. Zo noemt beursmanager Lenneke Heijmans de kritiek van de ChristenUnie op de KamaSutrA Beurs (KSA) in Jaarbeurs Utrecht. De partij gaat onderzoeken in hoeverre de Darkroom en het Swingerscafé, twee succesvolle onderdelen van het evenement, binnen de regelgeving passen. ,,De commotie die daardoor ontstaat is volkomen onnodig`, aldus Heijmans.

De Utrechtse fractie van de ChristenUnie is verbijsterd over de erotische lifestyle beurs, zo liet fractievoorzitter Wim Rietkerk weten in het AD van afgelopen zaterdag. Hij gaat bekijken of de beurs wel binnen alle wettelijke kaders past. `Ik duik er meteen in want tegen dit soort excessen kun je je niet fel genoeg verzetten`, aldus Rietkerk.

Beursmanager Heijmans verwijst alle kritiek naar de prullenbak. ,,Er is helemaal geen sprake van excessen. Het verbaast me dat deze ophef nu plotseling ontstaat.` Het evenement is niet nieuw. ,,We organiseren KSA al jaren in Utrecht. De gemeente is ervan op de hoogte. Er is absoluut geen sprake van het niet naleven van regels`, benadrukt ze. ,,We vallen onder de vergunning van De Jaarbeurs en voldoen aan alle geldende eisen. De kritiek is dan ook volledig uit de lucht gegrepen.` Ook op het gebied van de volksgezondheid bestaat er geen reden tot zorg, stelt de beursmanager. ,,We werken intensief samen met de GGD en hebben in nauw overleg een hygiëneplan opgesteld. De naleving daarvan wordt streng gecontroleerd.` Heijmans betreurt dat in de media nu een verkeerd beeld dreigt te ontstaan. ,,De ChristenUnie valt vooral over de Darkroom en het Swingerscafé. Deze attracties vormen echter maar een klein onderdeel van KSA. Het is jammer dat daar nu de nadruk op komt te liggen.`

Heijmans respecteert de opvattingen van de ChristenUnie. ,,Iedereen heeft recht op zijn eigen visie, dat geldt voor politici maar ook voor mensen die de KamaSutrA beurs bezoeken. Iets meer tolerantie van de ChristenUnie zou dan ook op zijn plaats zijn.` De beurs gaat aanstaande vrijdag van start en duurt tot en met zondag. Er worden meer dan 20.000 bezoekers verwacht. ,,We voorzien dan ook zeker in een behoefte`, concludeert Heijmans. Naast het Swingerscafé en de Darkroom zijn er onder meer live shows, een Erotisch Doolhof en er is een speciale Ladies Club.

//Einde bericht

Bron: KamaSutrA

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 20 januari 2010, 09:27
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry