Vijf jaar en acht maanden gevangenisstraf voor verkrachtingen en aanranding

18/01
2010
Vijf jaar en acht maanden gevangenisstraf voor verkrachtingen en aanranding

Den Haag, 18 januari 2010 - Het gerechtshof ’s-Gravenhage heeft op 18 januari 2010 een 28 jarige man veroordeeld tot vijf jaar en acht maanden gevangenisstraf voor verkrachting van twee vrouwen en aanranding van een derde vrouw in 2006. De verdachte werd ervan beschuldigd deze feiten te hebben gepleegd door middel van toediening van een bedwelmend middel aan zijn slachtoffers. Anders dan de rechtbank en het openbaar ministerie acht het hof dit onderdeel van de beschuldiging niet bewezen, zodat het hof de verdachte op dit punt heeft vrijgesproken.

Van de poging tot verkrachting van de hierboven genoemde derde vrouw en de verkrachting van een vierde vrouw heeft het hof de verdachte vrijgesproken. Het openbaar ministerie en de advocaat hadden dit ook bepleit. Daarnaast heeft het hof de verdachte -bij gebrek aan wettig en overtuigend bewijs- vrijgesproken van in verschillende varianten tenlastegelegde zedenmisdrijven jegens een vijfde vrouw. Het openbaar ministerie heeft dit in hoger beroep na het onderzoek ter terechtzitting ook gevorderd.

De verdediging heeft onder meer bepleit dat het openbaar ministerie niet ontvankelijk diende te worden verklaard in de vervolging, omdat de verdachte door toedoen van het openbaar ministerie in Brazilië onder onmenselijke omstandigheden vast heeft gezeten in afwachting van zijn uitlevering naar Nederland. Het hof heeft dit verweer verworpen.

Zowel de verdachte als het openbaar ministerie kunnen binnen een termijn van veertien dagen beroep in cassatie instellen tegen deze uitspraak bij de Hoge Raad der Nederlanden. Als dat niet gebeurt, wordt de uitspraak van het hof onherroepelijk.

Datum: maandag 18 januari 2010, 15:13
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry