Omroep MAX brengt nog een bloemencorso op de buis

13/08
2009
Omroep MAX brengt dit jaar twee bloemencorso’s op de buis. Naast het eerder aangekondigde verslag van het Rijnburgs Bloemencorso op zaterdag 15 augustus, brengt de seniorenomroep op 18 september ,,het grootste bloemencor- so van de wereld”. Het gaat om het Zunderts Bloemencorso, dat sinds 1936 jaarlijks wordt georganiseerd. Volgens omroepvoorzitter Jan Slagter verdienen de praalwagens met bloemen een plek op tv. “Bloemencorso’s zijn een echte Nederlandse traditie.“

Slager vervolgt: “Juist omdat er zoveel bloemencorso’s in Nederland zijn die elk uniek zijn, wilden wij graag die diversiteit laten zien door na het Rijnsburgs Bloemencorso ook het Bloemencorso van Zundert uit te zenden.”

De uitzending van het Bloemencorso is een gezamenlijk project van Omroep MAX en de regionale Omroep Brabant. “Het Zunderts bloemencorso is het grootste van de wereld en is al sinds 1936 een jaarlijkse creatie van louter vrijwilligers uit de Zundertse gemeenschap“, aldus een woordvoerster van MAX. “Bij elkaar duizenden Zundertenaren, verdeeld over negentien buurtschappen, ontwerpen en bouwen corsowagens, kweken dahlia’s of dragen anderszins bij aan het corso.”

Het Rijnburgs Bloemencorso is op zaterdag 15 augustus om 16.00 uur te zien op Nederland 1. Het Zunderts Bloemencorso is op zondag 6 september live te volgen via Omroep Brabant, waarna Omroep MAX op vrijdag 18 september om 17.35 uur een samenvatting uitzendt op Nederland 2.

Datum: donderdag 13 augustus 2009, 12:12
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment
Tags: Noord-Brabant, Zundert

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry