Makers Oorlogswinter duimen voor nominatie

17/01
2010
LOS ANGELES (ANP) - Oorlogswinter, de Nederlandse inzending voor de Oscars, doet het goed in Hollywood. Op het Filmfestival van Palm Springs, waar veel leden rondlopen van het comité dat de Oscars uitreikt, belandde het oorlogsepos dit weekend in het lijstje met publieksfavorieten. En het gezaghebbende blad Hollywood Reporter prees de film deze week als grote kanshebber en ,,één van de best gemaakte titels'' in de lijst van Oscarinzendingen.

De zogenoemde 'shortlist' van negen titels die worden voorgedragen voor een nominatie, wordt woensdag bekendgemaakt. Twee weken later worden de vijf films bekendgemaakt die daadwerkelijk de strijd aangaan om een beeldje. In totaal dingen dit jaar 65 niet-Engelstalige films mee naar de fel begeerde Oscar voor beste buitenlandse film. ,,De reacties zijn erg positief'', stelt Oorlogswinter-producent Els Vandevorst niet zonder trots. ,,En Karakter, de laatste Nederlandse speelfilm die een Oscar heeft gewonnen, was óók publieksfavoriet in Palm Springs.''

Regisseur Martin Koolhoven verbleef de afgelopen week een paar dagen in Hollywood om de film over een 14-jarige jongen die met zijn familie probeert de laatste winter van de Tweede Wereldoorlog te overleven, onder de aandacht te brengen.

Datum: zondag 17 januari 2010, 17:56
Bron: Metro Entertainment
Categorie: Entertainment
Tags: Los Angeles, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry