Vodafone eist rectificatie van Consumentenbond

15/01
2010
Vodafone - dat door de Consumentenbond gedaagd is in een kort geding dat aanstaande maandag plaatsvindt - laat het er niet bij zitten en eist rectificatie van uitlatingen die de Consumentenbond vandaag in een persbericht gedaan heeft.

Vodafone zegt dat de Consumentenbond in het bewuste bericht feitelijke onjuistheden verkondigt en meningen als feiten presenteert, zonder dat duidelijk is waarop deze gebaseerd zijn. Hierdoor ontstaat ten onrechte het beeld dat Vodafone zijn klanten opzettelijk benadeelt. Vodafone is van mening dat een autoriteit als de Consumentenbond uiterst zorgvuldig en correct moet zijn bij het publiek maken van feiten en meningen en zich niet moet laten verleiden tot het verkondigen van onwaarheden en sensatiezucht.

Zo stelt de Consumentenbond dat Vodafone vaak 'klakkeloos' en onterecht geld incasseert van klanten. Dit is feitelijk onjuist. In werkelijkheid zijn er vele waarborgen ingebouwd om dit te voorkomen, zoals afspraken in de SMS Gedragscode over verplichte aanmeldbevestigingen bij abonnements-diensten, de wijze waarop sms-diensten kunnen worden stopgezet en klachtafhandeling. Ook zijn er contractuele afspraken en bestaat er een handhavingcommissie die toeziet op naleving van gemaakte afspraken.

Daarnaast meldt de Consumentenbond dat ze in 3 weken 300 klachten heeft binnengekregen met een gemiddelde 'schade' van 50 euro. Het is echter onduidelijk welk percentage van deze 'klachten' een daadwerkelijke klacht of slechts een vraag is. Daarnaast is het onduidelijk of de eventuele klachten terecht zijn en of de gemelde ‘gemiddelde schade' dus ook echt schade is. Dit kunnen dus ook terecht geïncasseerde kosten zijn.

Tot slot stelt de Consumentenbond dat driekwart van 'de gedupeerden' hierover klaagt bij de telecom aanbieders, maar dat slechts 4% afdoende geholpen wordt. Vodafone zet grote vraagtekens bij deze cijfers. Ter vergelijking, Vodafone krijgt in 3 weken gemiddeld circa 30 klachten binnen over sms-diensten waarvan gemiddeld 2 tot 3 gegrond zijn. Hoewel elke klacht vervelend is, is dit aantal absoluut niet alarmerend gezien het aantal klanten dat sms-diensten afneemt en het grote aantal verstuurde premium sms'jes.

Datum: vrijdag 15 januari 2010, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry