Facebook-medewerkster klapt uit de school

14/01
2010
Een anonieme medewerkster van Facebook heeft tegen een journalist verteld dat de sociale netwek-site het niet zo nauw neemt met de privacy van haar gebruikers. Bovendien worden accounts nooit verwijderd en wordt exact bijgehouden wat een gebruiker allemaal doet op Facebook.

Het verhaal verscheen onlangs op de blogsite The Rumpus. Een medewerker van de site werd uitgenodigd door een vriendin die twee jaar bij Facebook werkt. Tijdens het gesprek vertelt de vrouw openhartig over hoe medewerkers van de sociale netwerk-site zelf profielen aanpasten en inlogden op diverse accounts.

Verder wordt verteld wat de techniek achter Facebok is en welke middelen het bedrijf allemaal gebruikt om precies in de gaten te houden wat gebruikers doen; op welke foto wordt geklikt, welke berichten worden gelezen, etcetera.

Alle gegevens van Facebook-gebruikers blijven bovendien tot in het oneindige bewaard, aldus de medewerkster. Facebook beheert vier server-locaties, waar alle data van alle gebruikers wordt bewaard.

Of het interview echt heeft plaatsgevonden is nog maar de vraag: Facebook zelf zegt van niets te weten, maar The Rumpus houdt vol dat het interview authentiek is. Het gesprek zou in de zomer van 2009 hebben plaatsgevonden, vlak nadat het bedrijf was verhuisd naar een nieuwe locatie in Californië.

Via: PC-Active

Datum: donderdag 14 januari 2010, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry