Carice van Houten speelt gelukkige huisvrouw

13/08
2009
AMSTERDAM (ANP) - Actrice Carice van Houten speelt de hoofdrol in de boekverfilming De gelukkige huisvrouw, naar de debuutroman van Heleen van Royen. Van Houten neemt de rol van huisvrouw Lea op zich. Regisseur Antoinette Beumer (Hertenkamp, Willemspark, See You in Vegas) begint in oktober met de opnames van haar eerste speelfilm. De gelukkige huisvrouw zal in het voorjaar van 2010 in de bioscopen te zien zijn, kondigde filmdistributeur Benelux Film Distributors donderdag aan.

Het scenario is geschreven door Marnie Blok en Karen van Holst Pellekaan. De film wordt geproduceerd door Eyeworks. ,,Carice van Houten kan natuurlijk als geen ander deze kleurrijke rol van een vrouw die in een achtbaan van emoties terecht is gekomen, neerzetten'', aldus producent Hans de Weers.

Veertien talen

Van Houten is momenteel bezig met de opnames van Komt een vrouw bij de dokter. Deze film naar het gelijknamige boek van Kluun is het regiedebuut van Eyeworks-directeur Reinout Oerlemans.

Van het boek De gelukkige huisvrouw zijn sinds de verschijning in april 2000 meer dan 300.000 exemplaren verkocht. Het boek verscheen in veertien talen.

Datum: donderdag 13 augustus 2009, 09:22
Bron: Metro Entertainment
Categorie: Entertainment
Tags: Amsterdam, Houten, Noord-Holland, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry