Verkeersleiding Lelystad Airport nog dit jaar

09/01
2010
LELYSTAD (EZPress) - De Vereniging Bedrijfskring Lelystad (BKL) heeft Minister Eurlings in een brief gevraagd om nog voor het eind van 2010 de verkeersleiding op Lelystad Airport operationeel te laten zijn. Voorzitter Camiel Maenhout heeft dit bekend gemaakt tijdens het traditionele BKL galafeest op zaterdag 9 januari in het Agoratheater in Lelystad. Voor een gehoor van 850 gasten -waaronder de Commisaris van de Koningin de heer Leen Verbeek en de Lelystadse burgemeester Margreet Horselenberg- bedankte Maenhout de minister voor het aanwijzingsbesluit van oktober 2009. Hij vroeg de minister echter ook nu de daad bij het woord te voegen en te zorgen dat de verkeersleiding voor het eind van 2010 operationeel is.

Met de instelling van verkeersleiding wordt Lelystad Airport een volwaardige luchthaven, ook zonder dat de start- en landingsbaan is verlengd. Het bedrijfsleven pleit al heel lang voor verkeersleiding. In 2003 lag het draaiboek voor de invoering al gereed, maar werd toen niet uitgevoerd. Volgens Maenhout is een snelle invoering van verkeersleiding mogelijk, desnoods met hulp van een buitenlandse luchtverkeersleidingorganisatie.

Minister Eurlings heeft de Tweede Kamer voor het eind van 2010 een plan van aanpak toegezegd. De BKL heeft de minister en de Tweede Kamer nu gevraagd die stap over te slaan en gelijk te zorgen voor invoering.

Tevens meldde Maenhout dat de BKL contact heeft opgenomen met Ryanair om de mogelijkheden van Lelystad Airport onder de aandacht te brengen. Maar ook om gezamenlijk te zoeken naar een spoedige realisatie van de opname van Airport Amsterdam/Lelystad in het Ryanair netwerk.

//einde bericht

Bron: Petra Botter Marketing & Communicatie

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Datum: zaterdag 9 januari 2010, 20:00
Bron: EZPress Verkeer en Vervoer
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Amsterdam, Flevoland, Lelystad, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry