Nederlanders zuinig maar gooien toch veel weg

06/01
2010
DEN HAAG (EZPress) - Ondanks dat de meeste Nederlanders zichzelf niet verspillend vinden, belanden toch veel spullen in de prullenbak. Een op de vijf mensen koopt meer dan nodig. In 2009 werden vooral etenswaren (62%), kleding (37%), kortingsbonnen voor attracties (28%) en schoenen (26%) weggegooid. Ook ingekochte belminuten en sms`jes worden regelmatig niet gebruikt.

Uit onderzoek van Memo2 voor T-Mobile onder ruim 800 respondenten, blijkt dat een kwart van de Nederlanders niet elke maand al hun belminuten en sms`jes opmaakt. Verder blijkt dat vooral vrouwen hun belgedrag beter kennen waardoor het abonnement dat zij hebben beter aansluit. Mannen houden vaker belminuten en sms`jes over en jongeren komen juist vaak tekort. Naast ongebruikte belminuten en sms`jes heeft een kwart van de Nederlanders minstens één mobiele telefoon in de la liggen die niet wordt gebruikt. Priscilla Tomasoa, PR Manager bij T-Mobile in Nederland: `Het is niet voor iedereen even gemakkelijk vooraf in te schatten of en hoeveel je van iets gaat gebruiken. Dat geldt voor het kopen van dagelijkse dingen zoals eten maar ook voor het afsluiten van het juiste mobiele telefoonabonnement. Daardoor komen mensen nogal eens belminuten en sms`jes tekort of houden die juist over.`

Reservetelefoon

Een kwart van de Nederlanders heeft tenminste één mobiele telefoon ongebruikt in de la liggen; waarvan vijf procent aangeeft maar liefst drie of meer mobiele telefoons in bezit te hebben die niet worden gebruikt. Ruim de helft van de Nederlanders weet dat een oude mobiel geld kan opleveren, toch levert slechts 9 procent hem in voor een goed doel. Drie procent probeert het oude toestel te verkopen via Marktplaats. Maar in de meeste gevallen wordt het nog goed functionerende mobieltje bewaard als reservetelefoon.

Mannen vs Vrouwen

Mannen (28%) houden vaker dan vrouwen (20%) belminuten en sms`jes over. Vrouwen hebben vaker dan mannen een abonnement afgesloten dat precies past bij hun maandelijkse belgedrag (54% vs 44%). Onder de bezitters van meerdere telefoons, weten meer mannen (60%) dan vrouwen (49%) dat hun oude telefoon nog geld waard is. Mannen hebben meer moeite dan vrouwen met het afscheid nemen van hun mobiele telefoon. Opvallend is dat vooral vrouwen kijken of ze nog iemand anders een plezier kunnen doen met hun oude mobieltje.

Kritischer kopen in 2010

Bijna een derde van de Nederlanders vindt het zonde dat zij jaarlijks voor veel geld ongebruikte spullen weggooien. Goed voornemen voor 2010 is dan ook dat zij zich kritischer willen opstellen bij nieuwe aankopen.

//Einde bericht

Bron: T-Mobile

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 6 januari 2010, 10:17
Bron: EZPress Telecom
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry