Herinneringsminuut voortaan ieder jaar op tv

06/01
2010
De Herinneringsminuut van uitvaartorganisatie Yarden keert voortaan ieder jaar terug op de buis. Dat heeft Yarden dinsdag bekendgemaakt. Yarden kocht op 30 december 2009 een minuut zendtijd in bij de zenders Nederland 1, RTL 4 en SBS 6 om tijdens deze minuut niets uit te zenden en daarmee ruimte te scheppen om overleden dierbaren te herinneren. “De Herinneringsminuut wordt over de gehele breedte van de Nederlandse bevolking gewaardeerd“, aldus een woordvoerder.

Ruim 3,1 miljoen Nederlanders keken naar de Herinneringsminuut die werd ingeleid door Ursul de Geer, laat de persvoorlichter weten. “Een rondgang langs de kijkers van 18 jaar en ouder door een onafhankelijk onderzoeksbureau liet zien dat ruim 2 miljoen van hen de Herinneringsminuut ook daadwerkelijk hebben aangegrepen om aan overleden dierbaren te denken. Ruim 80 procent gaf aan een vervolg van de Herinneringsminuut zeer (52,3 procent) tot enigszins (28,3 procent) op prijs te stellen.”

Een onafhankelijk onderzoeksbureau heeft de waardering en deelname onderzocht. “Het initiatief kreeg een gemiddeld rapportcijfer 8,0. Deelname was het hoogst onder mensen in de leeftijd van 45 tot 59 jaar (85%). De gemiddelde waardering was het hoogst onder kijkers uit het Noorden en Oosten (gemiddeld een 8,4).”

Datum: woensdag 6 januari 2010, 09:32
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry