Kabel wint het van adsl

05/01
2010
Sinds begin 2009 beoordeelt de Consumentenbond met de 'Providermonitor' iedere maand de prestaties van providers. In de meest recente versie is voor het eerst gekeken naar de werkelijke downloadsnelheid.

De downloadsnelheden die internetproviders beloven worden in de praktijk niet gehaald, ook niet bijna. Bij populaire 20Mb internetabonnementen halen alle grote adsl-aanbieders met moeite de helft van de beloofde downloadsnelheid. Kabelbedrijven doen het een stuk beter: Ziggo haalt 80% en UPC 62%. Als de echte downloadsnelheid wordt afgezet tegen de prijs, ontstaan er grote verschillen. XS4ALL en KPN zijn dan ronduit duur, UPC is het goedkoopst. Omgerekend betaalt een XS4ALL-klant per werkelijk geleverde 'Mbit/s' downloadsnelheid bijna vijf keer meer dan een klant van UPC.

In het klassement van de Providermonitor zijn weinig verschuivingen. Alle providers scoren een voldoende. XS4ALL blijkt kwalitatief de beste met een totaalscore van 7,8. Klanten van dat bedrijf zijn erg tevreden en rapporteren de minste storingen. XS4ALL is dus goed maar qua downloadsnelheid wel duur. Op de ranglijst van de eerste Providermonitor uit 2010 staat Alice tweede, gevolgd door Tele2. Telfort is wederom hekkensluiter met een score van 6,2.

Datum: dinsdag 5 januari 2010, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry