Veertien verdachten op snelrechtzitting van 8 januari

05/01
2010
Op de snelrechtzitting van de Leeuwarder rechtbank van vrijdag 8 januari 2010 staan veertien verdachten terecht, variërend in de leeftijd van 18 tot 37 jaar, op verdenking van belediging, bedreiging, openlijk geweld, opruiing en diefstal, gepleegd tijdens de afgelopen oudejaarsnacht.

Alle verdachten zijn na hun aanhouding voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau. Op 1 januari konden zij, na afronding van het onderzoek, met de dagvaarding voor de zitting van 8 januari het politiebureau verlaten.

Preventieven:

Eén verdachte is maandag 4 januari geleid voor de rechter-commissaris. Het gaat om een 21-jarige man uit Drachten die ervan wordt verdacht twee politieagenten in Drachten te hebben mishandeld. De man is 14 dagen in bewaring gesteld.

Minderjarigen:

Tijdens de jaarwisseling is een minderjarige verdachte aangehouden op verdenking van geweld tegen personen. Op het casusoverleg van 7 januari wordt de zaak besproken.

Aanhoudingen:

In totaal zijn ruim 30 aanhoudingen verricht tijdens de oudejaarsnacht. In de zaken, die niet gepland staan voor 8 januari, vindt nog nader onderzoek plaats.

Op 29 maart 2010 is een themazitting gepland waarvoor verdachten uit de oud-en-nieuw-nacht kunnen worden gedagvaard.

 

Datum: dinsdag 5 januari 2010, 15:24
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry