Google Chrome-browser nu op derde plaats

04/01
2010
Nog geen anderhalf jaar na zijn introductie heeft Googles Chrome browser de derde plaats bereikt van de meest populaire webbrowsers. Hiermee heeft Chrome Apple's Safari ingehaald. Ondertussen heeft ook Internet Explorer in december wel een heel procent ingeleverd.

Chrome eindigde december met een aandeel van 4,6 %, volgens de getallenvergaarder Net Applications. Apple's Safari is gezakt naar de vierde plaats met een aandeel van 4,5 %. De stijging van Googles browser van 0,7% in december is het grootste sinds het bestaan van de browser. Of dit een gevolg is van de introductie van de Mac- en Linux-versies, of van de paginagrote advertenties in kranten en de reclame voor Chrome op Googles homepage is de vraag.

Ondanks de verschuiving naar de vierde plaats van Safari, is het aandeel wel met 0,1 % gegroeid. Ook Opera's-browser gaat er op vooruit en staat nu op 2,4 % van alle browsers die in december gebruikt werden. Mozilla Firefox verloor 0,1 procent en kwam daarmee uit op 24,6% waarmee de nummer 2 browser de 25% nog net niet haalt.

De al jaren aan de gang zijnde daling van Microsofts Internet Explorer zet zich gestaag voort met de grootste daling van deze maand. Met 0,92% daling naar 62,7% is de grootste verandering van alle browsers. Ooit was het aandeel van IE meer dan 90%. De daling van het gebruik van Internet Explorer lijkt zicht te versnellen. Een gemiddelde daling van 0,94 % per maand in het afgelopen halfjaar, is bijna drie maal zo groot als de 0,36 % per maand in het halfjaar daarvoor.

Terecht blijft Microsoft echter bij zijn campagne die gebruikers ervan moet overtuigen de acht jaar oude IE6 te verruilen voor IE8. Zo is december de eerste maand dat IE8 de meest gebruikte Microsoft browser is geworden. Met 23,7% in vergelijking tot 21 % IE6 en 15,5 % IE7 is IE8 nu aan de leiding. Analisten voorspellen dat Microsofts IE aandeel verder zal dalen tot onder de 50% van de totale browsermarkt.

Net als Microsoft is het Mozilla aardig gelukt om zijn gebruikers ervan te overtuigen de nieuwste browser Firefox 3.5 te gaan gebruiken. Minder dan 7 % gebruiken nog Firefox 3.0.

De details van het browser onderzoek staan op de site van Net Applications

Datum: maandag 4 januari 2010, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry