Twee vliegtuigen maken voorzorgslanding

03/01
2010
SCHIPHOL (ANP) - Een vliegtuig van Arke Fly heeft zondagochtend een voorzorgslanding gemaakt op het vliegveld van de Finse stad Rovaniemi. Dat maakte een woordvoerster van de vliegmaatschappij bekend. Het toestel vertrok rond half elf vanuit het noordelijker gelegen Kittilä naar Schiphol. Omdat de staart van het vliegtuig bij het opstijgen licht de startbaan raakte, besloot men een voorzorgslanding te maken, om te bekijken of er schade was aan het toestel en of er nog wel veilig gevlogen kon worden.

De Boeing 737 bleek ongedeerd en geheel veilig om de vlucht mee te vervolgen. De passagiers, bijna 180 mensen, moeten echter tot zondagavond wachten tot zij naar Nederland kunnen vliegen, omdat Arke Fly nieuw personeel moet invliegen naar Finland. ,,Toen het toestel geheel en al gecheckt was, bleek dat de crew op het toegestane aantal werkuren zat'', aldus de woordvoerster.

Zondagmiddag maakte een andere Boeing 737 van KLM ook al een voorzorgslanding. Het toestel maakte kort na het opstijgen vanaf Schiphol rechtsomkeert naar de luchthaven, omdat het seinknopje in de cockpit dat moet aangeven of het landingsgestel is ingeklapt, niet werkte. Het vliegtuig was op weg naar Madrid en was ongeveer twintig minuten in de lucht toen het terugkeerde. De passagiers vertrokken met een ander toestel naar hun bestemming.

Datum: zondag 3 januari 2010, 17:55
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Finland, Madrid, Spanje

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry