Kou nog geen gevaar voor Scheveningse duik

30/12
2009
ROTTERDAM (ANP) - Pas als op Scheveningen een gevoelstemperatuur van -10 graden Celsius wordt verwacht, gelast Unox de traditionele nieuwjaarsduik af. Een woordvoerster van de snertfabrikant zei woensdag dat de voorspellingen momenteel nog gunstig zijn en de duik vooralsnog gewoon doorgaat. Organisator van de 'duik der duiken', zoals Unox het evenement op het strand van Scheveningen zelf noemt, houdt overleg met hulpdiensten en de reddingsbrigade over het al dan niet doorgaan van de nieuwjaarsduik. Behalve van de (gevoels-)temperatuur is dat ook afhankelijk van gevaarlijke stromingen. Er is plek voor tienduizend bikkels die de kou willen trotseren op de eerste dag van het nieuwe jaar.

In Lemmer is de verwachting dat de gevoelstemperatuur op -10 uitkomt en daarom is de plaatselijke nieuwjaarsduik afgelast. Er ligt twee centimeter ijs op het water.

Unox sponsort in totaal 68 duiken in het hele land. Het is aan de organisaties daarvan zelf of ze hun duik laten doorgaan, aldus de zegsvrouw. ,,Maar als wij afgelasten, dan geven we de andere organisatoren wel het advies om dat ook te doen.''

Datum: woensdag 30 december 2009, 16:17
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry