Obama hekelt missers in vliegtuigincident

29/12
2009
WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Barack Obama heeft dinsdag gezegd dat de binnenlandse veiligheid van de VS ernstige gebreken vertoont die zo snel mogelijk opgelost moeten worden. Hij uitte zijn kritiek tijdens een persconferentie naar aanleiding van de mislukte aanslag afgelopen vrijdag op een Amerikaans passagiersvliegtuig van Schiphol naar Detroit. Volgens Obama hadden de inlichtingendiensten al weken geleden een waarschuwing van de vader van de 23-jarige Nigeriaanse verdachte gekregen, dat zijn zoon mogelijk van plan was een aanslag te plegen. Maar de informatie werd niet wijd verspreid zoals had gemoeten, aldus Obama, waardoor Umar Farouk Abdulmuttalab gewoon op het vliegtuig kon stappen.

De president sprak van een ,,mix van menselijke fouten en systeemfouten die tot dit potentieel catastrofale veiligheidslek hebben bijgedragen''. Hij noemde dat ,,volledig onacceptabel''. De uitspraken van Obama waren ongewoon hard.

Maandag kwam de president ook al met een verklaring. Hij zei toen dat de Verenigde Staten niet zullen rusten tot de mensen achter de mislukte aanslag ter verantwoording zijn geroepen.

Datum: dinsdag 29 december 2009, 22:56
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Detroit, Verenigde Staten, Washington

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry