Website Stichting Brein nog steeds uit lucht

11/08
2009
AMSTERDAM (ANP) - De website van auteursrechtenorganisatie Stichting Brein is al zeker drie weken uit de lucht. Half juli kreeg Brein opnieuw te maken met een cyberaanval, die de site helemaal heeft platgelegd. Bij een zogenoemde 'distributed denial-of-service-aanval' wordt een enorme hoeveelheid informatie op een website afgevuurd waardoor de server bezwijkt en de site onbereikbaar wordt. Of er ook bestanden zijn vernield of informatie is gestolen bij deze aanval, is niet bekend, aldus een woordvoerster van de stichting.

Eind juni werd de website van de auteursrechtenorganisatie ook bestookt en ging de pagina enkele dagen uit de lucht. Of de aanval nu door dezelfde mensen is uitgevoerd, is niet bekend.

Juridisch proces

Stichting Brein voert een juridisch proces tegen downloadsite The Pirate Bay. Of de dader ook in die hoek gezocht moet worden, is niet bekend. ,,We weten niet wie erachter zit en we zijn erg voorzichtig om iemand de zwarte piet toe te spelen.''

Inmiddels zijn de gevolgen van de aanval ook bij Google merkbaar. De site van Brein is al uit de zoekresultaten van Google verdwenen. Volgens een woordvoerster moet de website binnenkort weer te bezoeken zijn. Stichting Brein heeft nog geen aangifte gedaan.

Datum: dinsdag 11 augustus 2009, 10:58
Bron: Metro Entertainment
Categorie: Entertainment
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry