Resultaten handhavingsactie Rijsbergen

14/07
2009
De gemeente Zundert heeft vandaag, met ondersteuning van de politie Midden- en West-Brabant, de Belastingdienst en Justitie, een grootscheepse handhavingsactie gehouden op Camping Fort Oranje in Rijsbergen.

In totaal zijn er 742 stacaravans gecontroleerd. Er is een hennepdrogerij geruimd en er zijn zes hennepkwekerijen opgeruimd. Gedurende de dag zijn er 4 mensen aangehouden. Van 10 Oost-Europeanen is de identiteit nader onderzocht.

De Belastingdienst controleerde op fiscale- en administratieve verplichtingen. Tijdens de actie hebben zij met de Scan-auto (ANPR-auto) op openstaande belastingschulden geflitst. Hierbij werd een bedrag van 6500 Euro direct geïncasseerd. Daarnaast heeft de Belastingdienst op 27 auto’s beslag gelegd waarvan er 12 direct

werden afgevoerd. 20 buitenlandse werknemers bleken niet als zodanig bekend. 1 voertuig met buitenlandse kenteken moet nog in Nederland ingevoerd worden.

De gemeente controleerde op het naleven van bouwregels, de bewoningssituatie en achterstallige betalingen. Bij de stacaravans die zijn gecontroleerd, zijn tijdens de controle diverse gegevens genoteerd over bijvoorbeeld grootte van de bebouwing en gebruik van het perceel. Deze gegevens worden nu getoetst aan onder meer het gemeentelijke bestemmingsplan en de bouwregels. Als er bij deze toets overtredingen worden geconstateerd, starten we het gebruikelijke handhavingsproces. De politie, die de actie begeleidde, spreekt van een rustig verloop van de dag.

Datum: dinsdag 14 juli 2009, 16:18
Bron: Ministerie van Financien
Categorie: Economie
Tags: Noord-Brabant, Zundert

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry