Nederland gaat fiscale informatie uitwisselen met Anguilla en de Turks en Caicos Eilanden

22/07
2009
Nederland heeft op 22 juli met zowel Anguilla als de Turks en Caicos eilanden een verdrag gesloten. Deze verdragen regelen de uitwisseling van fiscale informatie en is een direct gevolg van de intensieve aanpak van Staatssecretaris Jan Kees de Jager van zwartspaarders.

De ondertekening vond plaats in Londen en werd voor Nederland gedaan door de Tijdelijk Zaakgelastigde van de Nederlandse Ambassade.

Met de verdragen kunnen belastingontwijking, fraude, witwassen en terrorismefinanciering worden tegengegaan. Tot op heden had Nederland nog geen verdragen met beide landen. De verdragen met Nederland behoren tot de eerste fiscale verdragen van Anguilla en de Turks en Caicos Eilanden. De Jager verwelkomt de stappen die Anguilla en de Turks en Caicos Eilanden hebben gezet voor fiscale transparantie. Deze verdragen helpen onder meer voorkomen dat verborgen inkomsten en vermogen zich verplaatsen naar Anguilla en de Turks en Caicos Eilanden vanuit landen waar Nederland al informatie mee uitwisselt.

Momenteel worden gesprekken gevoerd over verdragen over informatie-uitwisseling met onder meer de Britse Maagdeneilanden en andere Caribische gebiedsdelen, landen in de Stille Oceaan, Oostenrijk, Monaco, San Marino, Andorra, Gibraltar, Maleisië, Singapore en Panama.

Meer informatie

Protocol belastingverdrag met Turks en Caicos eilanden

22-07-2009 | PDF bestand, 27 Kb

Belastingverdrag met Turks en Ciacos eilanden

22-07-2009 | PDF bestand, 51 Kb

Protocol belastingverdrag met Anguilla

22-07-2009 | PDF bestand, 28 Kb

Belastingverdrag met Anguilla

22-07-2009 | PDF bestand, 51 Kb

Datum: woensdag 22 juli 2009, 13:40
Bron: Ministerie van Financien
Categorie: Economie
Tags: Andorra, Anguilla, Gibraltar, Londen, Monaco, Oostenrijk, Panama, Singapore, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry